161128 alfa glad logo 500

Førtidspensionister
Efterlønnere
Sorø

G.L.A.D. Idræt for Ældre i Sorø Formandsberetning (nr. 19) for året 2017 ved generalforsamlingen fredag den 16. marts 2018 i Frejas lokale i Sorø Hallerne.

Velkommen til den 19. generalforsamling i G.L.A.D. Det er dejligt, at så mange er mødt op.

Ved udgangen af 2017 var vi 128 medlemmer, nemlig 25 mænd og 113 kvinder.

På de enkelte aktiviteter fordeler medlemstallet sig sådan: Fredagsaktiviteter 90 Gåture og stavgang 65 Krocket 19 Mange deltager i flere aktiviteter. Krocket startede sæsonen i april måned. Deltagerene har haft mange gode timer på banen med spil og hyggeligt samvær. Der er nu 19 krocketspillere og der er stadig plads til flere, hvis man skulle få lyst til at prøve spillet. Krocket er en fritids beskæftigelse med masser af god motion, frisk luft og godt socialt samvær. I 2017 fik GLAD en medaljevinder idet Bjarne Laustsen blev DGI-danmarksmester i enkeltmandsturneringen række A2. Tillykke med det.

Der er stadig godt gang i stavene, når de friske stavgængere mødes og går en tur i skovene tæt på Sorø og ved søerne. Hver torsdag formiddag stort set hele året mødes de ved Klosterporten og går 5-7 km. Der er kun pause i juli måned og på helligdage.

Gåturene bliver planlagt for en sæson ad gangen. I januar 2018 mødtes ca. 30 personer og planlagde hvor turene skulle gå hen i sæson 2018/2019. Der var mange gode forslag og der blev lagt et program, hvor man prøvede at tage hensyn til årstiden – hvornår det bliver det mørkt, hvor langt kan man køre, er der for mudret o.s.v. Der er heldigvis mange, som vil være med til at arrangere disse ture – undersøge, hvor vi kan parkere, hvor i skoven vi kan gå og ikke mindst, hvor vi kan drikke den medbragte kaffe efter turen. Det ville dog være godt, hvis flere har lyst til at være med til at arrangere. Hvis man er usikker på hvad opgaven går ud på, kan man være med som ”føl” sammen med en af de mere erfarne turledere. Årets juletur gik til Tersløse Bøgeskov og den sidste tur inden sommerferien gik til Præstø Fjord.

Fredagsaktiviteterne startede igen i begyndelsen af september. Dejligt at ses igen efter sommerpausen og få rørt musklerne under kyndig vejledning af Karen Margrethe og Therese.

Også i 2017 deltog en gruppe af GLAD’s medlemmer i Stafet for Livet i Sorø som blev holdt i weekenden 9-10. september. Blandt de frivillige er der en del medlemmer fra GLAD, som i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse arrangerer denne 24 timer lange event for at samle penge til kræftforskning og ikke mindst for at støtte op om alle, der er ramt at kræft eller har været. Stafet for Livet er et holdarrangement og symboliserer et døgn i en kræftpatient liv. Man går, løber eller hvad man nu kan finde på rundt på en bane på ca. 500 m og der skal være mindst en holddeltager på banen i alle 24 timer. Når mørket falder på tændes der små lys i papirposer med hilsener til tidligere og nuværende kræftpatienter. Det er en meget smuk ceremoni, der giver håb og støtte samt tid til at fordybe sig. Vi håber, at GLAD også i 2018 kan stille et hold, måske med en ny holdkaptajn, da Therese gerne vil aflastes.

Den 1. december var der julefrokost på Kaarsberg Centret med 82 tilmeldte. Maden blev leveret af Lottes Homeparty. Ud over den gode mad var der sange og hyggeligt samvær og dagen sluttede med seniordans. Tidligere år har man i februar holdt fjerkræsudstilling i hal 2 i Sorø Hallerne og vi har derfor ikke kunnet have gymnastik den fredag. Derfor har GLAD indført den tradition, at man i stedet for tog til Slagelse Superbowl. Selv om de andre høns i år var rykket til Pedersborg tog vi alligevel ud at bowle. Vi havde en hyggelig eftermiddag og efter endt spil var der kaffe til alle.

Ringsteddagen fejrede 20 års jubilæum den 27. februar og som sædvanlig deltog en gruppe fra GLAD i dagen. Den byder på fælles gymnastik, opvisning af gymnastik og seniordans. Desuden er der mulighed for at prøve badminton, bowls, tæppecurling, bedstevolley og skydning. Dagen starter med fælles morgenkaffe og undervejs dejligt smørrebrød.

Årets sommerudflugt foregik den 2. juni og gik til Danmarks Borgcenter i Vordingborg. 44 personer deltog på turen. Den bedst kendte del af borgcentret er nok Gåsetårnet. Desuden kan man se rester af den gamle borg og et nyt underjordisk museum med en spændende udstilling om vikingetiden. Vi spiste den medbragte frokost på de udendørs arealer, hvorefter turen gik til Stubbekøbing Havn, hvor kaffen blev drukket. Herfra gik turen tilbage mod Sorø. En rigtig dejlig dag.

Jørgen har lagt et stort arbejde i foreningens nye hjemmeside. På adressen www.gladisoroe.dk kan du finde formationer om hvad der sker i GLAD og se billeder fra arrangementer og ture.

Planlægningen af den kommende sæson er allerede fuld gang i. Mange aktiviteter vil blive, som vi kender dem. Jørgen arbejder på at færdiggøre folderen om sæson 2018-2019. Den vil blive udleveret til alle medlemmer inden sommerferien. Til slut vil jeg gerne takke alle der er med til at gøre GLAD til den gode forening det er. Det være sig instruktører, medlemmer og bestyrelse. Alle som med godt humør og hjælpsomhed får tingene til at lykkes.

Tak for denne sæson, som jo ikke er helt slut endnu og på snarligt gensyn.

Den 16. marts 2018 ____________________________ Birgit Bertelsen, formand

Created by Team Network 2016